söndag 18 april 2010

Lovely

Den allra bästa kakan är nog ändå Hallongrottan. De ska vara små, tycker jag. För då kan man äta många...
Det finns hur många olika recept som helst, men en enkel och väldans god variant är den här:
270 g vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver (som tyvärr nästan endast innehåller en massa E)
2 tsk vaniljsocker (som tyvärr knappt innehåller någon riktig vanilj alls. ett bättre alternativ är att använda fröna i vaniljstången. lite dyrare, men mycket godare och bättre)
200 g smör
Hallonsylt

Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt tärnat smör och arbeta snabbt ihop till en deg. Forma till bollar, tryck ett litet hål i mitten och lägg dem i små pappersformar. Lägg i hallonsylt i hålen och grädda mitt i ugnen i ca 10 min, 200 grader. Låt kallna på galler.

2 kommentarer:

Rossi sa...

Så fina kakor på ett vackert fat.
Kram.

Lukas sa...

De var goda