fredag 1 juni 2007

Sommarmånad!


En liter svenska mörkröda jordgubbar ligger i en ask i kylskåpet. De sparas till ikväll. Juni är härligt!
Jag hämtade posten i Rotebro. Klängrosorna växer och lägenheten rivs. Snickarna är i full gång och har precis kapat några takstolar. Om vinden ökar i styrka kommer nog hela radhuset att rasa. Men jag tror att de vet vad de pysslar med. I helgen ska vi välja vår nya trappa.


Hallongrottorna som jag just bakat blev inte så vackra, inte så symmetriska, men förhoppningsvis väldigt goda. På tal om hallon - jag ska testa hallonbladste. Fredrik ska köpa några påsar. Det sägs att de små hallonbladen underlättar den kommande förlossningen, att de till och med kan snabba på den en aning. Troligen en myt, men myter är till för att testas.

1 kommentar:

Anonym sa...

Har hittat min favorit blogg!! Ska väl erkänna att det inte riktigt är min grej,men här är ett guldkorn med hallongrottor och kattliv. Men det blir lite konstigt ibland, tex kollar jag hur det går för familjen Anerås, så jag tycker att jag har mycket kontakt med dem men det vet de ju oftast inte om!! Blir lite skumt kanske. (som när man tror att man känner kändisar på tv bara för att de "umgås med en i sitt vardagsrum"....)Har förövrigt läst lite i tidningen nu. Jag blir nästan lite "farmoderligtstolt" när jag läser dina artiklar! Men vem vet bättre än jag att du är bra på att skriva? Under ditt USAår kastade jag mig alltid över dina kilometerlånga brev. Alltid lika spännande och intressanta, även om de ibland mest handlade om något favorit cafe´som du hängde i. Då måste man vara bra på att skriva. Det, plus att jag tycker om dig såååå mycket och då blir det alltid intressant. Kram kram kram Magdalena