måndag 22 februari 2010

I love Tåg

SJ är årets stora skämt. Stackars de som jobbar PÅ tågen. För att ta ett exempel fick de gå längs med tågen och sparka bort is igår. I 17 minus. På varje perrong längs med resan Nässjö-Stockholm. Vi satt ju där inne, i värmen. I hur många timmar som helst. Ungefär såhär såg vår resa ut:
Först var tåget över en timma försenat till Nässjö.
När vi kom till Mjölby hände det inte så mycket mer. Där var vi fast. Så efter någon timme eller så fick vi klä på oss, gå ut och ta tåget som kom efter. Vi satt på tåggolvet ett tag eftersom tåget var överfullt, tills en snäll människa gav oss sin plats. Tackar!
Sen fick vi backa en bit.
Sen kom vi iväg.
Varje gång vi stannade fastnade tågdörrarna. Lite längre norrut fylldes tåget på med ytterligare passagerare från ett annat trasigt tåg.
Vi funderade en smula på hur man gör för att komma ut ur tåget snabbt. Ifall det börjar brinna eller så. Folk satt och stod liksom lite överallt. Och allas väskor låg slängda lite här och var.
Men fram kom vi. Sådär lite före 01.00. Ungefär 4,5 timmar för sent. men som sagt, fram kom vi allafall. Till skillnad från andra resenärer den dagen.


Inga kommentarer: