tisdag 25 november 2008

Snöstorm & Solsemester

Härliga snö. Vi har testat pulkaåkning, tomtedräkt och snöblask i hallen. Mose VÄGRAR vantar. Han blir galet arg bara han får se dem. Ibland går han och hämtar vantarna och slänger dem på golvet. Idag ska jag köpa vanliga tunna fingervantar och se om de funkar. Bättre än inget, tänker jag.
Igår skottade Fredrik fyra gånger. Jag anser att det är lika bra att vänta till det har slutat snöa, men å andra sidan är ju gången ut till brevlådan inte särskilt lång. Men katterna tackar honom. De är fjantigt rädda för att få snö på tassarna.
Nu har Mose och jag förberett det mesta inför vår långa resa. Vi har växlat pengar, lånat solhattar av en kompis, lånat sandaler av en annan kompis, lånat shorts av en tredje kompis, inhandlat vätskeersättning (utifallatt...), köpt paraplyvagn på blocket, köpt nya badbyxor på rea, köpt vita långärmade t-shirts som skyddar liten Mosekropp mot farliga solstrålar, fixat pass, vaccinerat oss... och lite till. Mycket att fixa inför en veckas semester. Måste även inhandla en massa kex, russin och andra godsaker så att vi uthärdar flygresan.
Nu ska jag diska.
Bilderna: Kreativ lek och Test av fin tomtedräkt (stickad av gamlafarmor).


Inga kommentarer: