tisdag 31 augusti 2010

En tröja och lite schampo

I soffan: en morgonMose som snart ska gå iväg till dagis. Med oborstat hår och lite fil på byxorna. Och med en tjusig tröja som jag hade när jag var liten.
Och vet ni vad!? Jo, igår tvättade Mose håret! Kanske inte så stor grej för er, men nu är det så att Mose har totalvägrat i flera månader. Vilket gör en hårtvätt väldigt storartad för oss. Jag kan väl inte säga att han tvättade sitt hår frivilligt. Jag höll fast honom och gnodde in schampo medan han gallskrek. Som belöning fick han chips och extra lång bolibompatid. Vi fick en pojke som doftar väldigt gott.

måndag 30 augusti 2010

Lördagsdjur

I lördags klappade vi kalvar och matade får. Sollentuna är egentligen ganska perfekt. Här finns i princip allt. Stad och landsbygd precis bredvid varandra.



söndag 29 augusti 2010

Regnochruskmusik

Bästa höstballaden:

lördag 28 augusti 2010

Ett riktigt bra köp

I april fick jag en iPhone av Fredrik. I födelsedagspresent. Han köpte den begagnad, för halva priset. Men med garantin kvar. Ganska snart började den krångla, hänga sig och var inte alls samarbetsvillig. Så jag lämnade in den. Och några dagar senare fick jag tillbaka en NY iPhone. "Eftersom de nästan aldrig bryr sig om att laga telefoner som det är fel på", sa killen i butiken. Det ni! En splitter ny iPhone för halva priset! Det är vad jag kallar ett riktigt bra köp. Och då tyckte jag att telefonen kunde vara värd ett rosa fodral.

onsdag 25 augusti 2010

Nallekalas

Nalle fyller år idag, så vi har haft födelsedagskalas. Kompisar kom hit, åt hamburgare med bröd och glass och sjöng för födelsedagsbjörnen. Nalle fick paket som Mose öppnade åt honom. Nalle är minst sagt värd ett kalas, för han går liksom med på precis allting. Och han är smutsig som få, men klagar aldrig. Hurra för nalle!



tisdag 24 augusti 2010

Paprikafest

Vi har skördat och ätit paprika! Och snart måste vi testa chilin. De har växt i vardagsrumsfönstret sedan i våras och smakar en hel massa mer än parikan man köper i affären.

söndag 22 augusti 2010

En vacker dag

Bröllop idag. Så vackert att det bara inte gick att inte gråta en skvätt. Och solen sken och bröllopsfikat i Ivar Lo-parken var gott och alla var glada och sommaren var inte riktigt slut.

lördag 21 augusti 2010

Fina fynd och fulla bussar

Ännu ett finfint fynd. En kompis sålde ut en massa smycken och jag hittade de här träarmbanden för nästan inga kronor alls. Det är såna småsaker som gör en glad. Och det är bra det. Att bli glad av småsaker, alltså.
En sak som man kan bli mindre glad över är transferbussarna som går mellan Arlandaparkeringen och flygplatsen. Man skulle kunna tro att de är folktomma kl 4:40 på morgonen. Men så är det inte. De är proppfulla. Tänk att vrålträngas med trötta och ofta förkylda människor så tidigt! Idag blev jag tvungen att ta tag i en pilot för att inte ramla in i en liten tant med stor resväska. Det är sånt man inte riktigt orkar med vid den tiden på dygnet.

fredag 20 augusti 2010

Höstregnet

Rusta är överraskningarnas affär. För egentligen hittar man för det mesta bara en massa billigt krafs där. Men då och då dyker fynden upp. Som mitt paraply till exempel. Näst intill gratis. Med vita rosor och trähandtag. Perfekt en regnig dag.

onsdag 18 augusti 2010

Nyinflyttade

58 kvadratmeter radhus kände lite litet, så vi slog till och köpte ett slott. Vilket i ärlighetens namn gjorde att vi fick ännu mindre plats att leva på. Min tankte var att måla slottet. Men jag fick inte. Det ska vara vitt, säger Mose. Men riktigt fint är det, tycker jag. Tänk vad man kan göra med lite kartong! Häromdagen hade vi inflyttningskalas i slottet. Apan, Lilla My, Mumintrollet, Byggare Bob och några legogubbar flyttade in och verkar trivas riktigt bra.
Om ni också vill köpa finfina prylar kan ni göra det på koffert, så klart.

tisdag 17 augusti 2010

Sommarlovsslut

Då var det dags igen då. Dagis. "Mamma, det va kul idag på dadis. Jag lekte med alla mina bompisar", sa Mose när vi gick hem igår. Bompisar är ett väldigt kul ord, så vi har helt enkelt adopterat det och använder det i dagligt tal. Så Mose kommer nog tro att kompisar heter bompisar ända till han blir vuxen och någon vågar tala om för honom vad det egentligen heter. Stackarn.

söndag 15 augusti 2010

Hitta Nemo

Idag har vi sett Doris, Nemo, hajen Bruce & co. På riktigt.

lördag 14 augusti 2010

Lördagskväll

Hammarby Sjöstad, sensommar, tapas och solnedgång. Inte helt fel.

fredag 13 augusti 2010

Sommargung

Jag vill ha mer sommar, mer parkgungor, mer sjöbad, mer trädgårdsfika, mer cykelutflykter, mer myggbett, mer ogräs. Hit med längre somrar! Det kanske vi kan rösta för, nu när det ändå är valår!?


torsdag 12 augusti 2010

Trazan

Mose lyssnar ständigt och jämt på Trazan och Banarne. En salig blandning av djungelmums, barn som röker, cykellås, tyrolerhattar och såntdär. Och här kan ni se en livs levande Trazan, i solglasögon, finhalsband och djungel-T-shirt. Det ni!

onsdag 11 augusti 2010

Kakeläpplen

Min familj består av två grupper. En grupp som vaknar tidigt. Och en grupp som sover länge. Jag är ensam i min grupp. Så medan de andra två vägrar vakna sätter jag upp gulgröna äpplen i köket. Väldigt bra blev det om ni frågar mig.


tisdag 10 augusti 2010

Gotland

I slutet av juli åkte vi till Östergarn på Gotland. Mitt allra första Gotlandsbesök. Vi saknade värmen och solen, men det trista vädret passade utmärkt för bilutflykter till en massa fina platser. Min absoluta favorit var nog ändå crêperiet Knutens Bensin på Fårö.
















måndag 9 augusti 2010

Lådbilslandet

Lådbilslandet är ett himmelrike för såna som Mose. Tänk att få köra lastbil och traktor med riktig motor (typ gräsklipparmotor) helt själv!




söndag 8 augusti 2010

Juni/Juli i Småland

Sjöbad, traktoråkning, sol och allt såntdär fint.