torsdag 30 april 2009

En sån där solig dag.

Vi cyklade till Edsviken. I motvind åt båda hållen, tror jag. Men ändå, va skönt det är att cykla. Och sen, när vi kom dit, blev vi jagade av en hispig svan. Jag var för rädd för att våga ta en bild på den. Men vi åt glass också, Mose och jag. En delad 88:an. Jag tror att snubben i kassan lurade oss, för han tog 14 spänn för den. Eller kostar de så mycket nu för tiden? Innan vi trampade hemåt kastade Mose sisådär 1000 stenar i vattnet medan jag höll utkik efter svanen. Och när vi kom hem mötte vi F vid tåget, under körsbärsträdet. Nu är det vår, nu är det Valborg.



onsdag 29 april 2009

Cykelutflykt med Maryland Cookies

Idag: Picknick med fina vänner i lekparken på andra sidan järnvägen.
Hejdå Ålandsvänner! Vi ses snart igen hoppas vi.


tisdag 28 april 2009

Kacklande hönor

Tisdagsunderhållning: djur och natur i Sollentuna. Jo, vi har ett stort naturreservat här. Vi brukar åka/promenera hit då och då, för att liksom andas in frisk luft, klappa hästar, härma lamm, skratta åt hönor och prata med kossor. Eller helt enkelt bara klättra upp och ner för en liten kulle. Och kolla på traktorer!

fredag 24 april 2009

Trädgårdsmästare

Hipp hipp hurra, igår hade jag födelsedag. Då fick jag såhär fina blommor och min söta pojke hjälpte mig i trädgården.
Blommorna verkar vara en röd variant av Smörbollar, såna som växer ute på ängarna.
I helgen ska jag för första gången någonsin sova någonannanstans än i samma hus som Mose. Aaahhh...jag kommer att sakna honom som en galning. Jag ska på tysthetscamp.


tisdag 21 april 2009

Lågkonjunktursfika

Kaffe, Mariekex och Martha Wainwright medan barnet sover. Jag har befunnit mig i en ekonomisk svacka sedan...forever. Leve Mariekexen! 9 spänn på coop.

lördag 18 april 2009

Mission impossible

Ja, här ser ni resultatet av gårdagens hårklippning. Ha ha, det gick inte alls. Hans hår är fortfarande enormt.


fredag 17 april 2009

Övningskör

Bild 1: Årets första biltur utomhus. På tal om fordon så har fyra (!) traktorer kört förbi här idag. En stor händelse för vissa av oss.
Bild 2: För variation: två relativt nyvirkade mobilväskor.



















Idag fredag: Vi har läst om piratebay-domen (trist), cyklat längs med Norrviken-vattnet (skoj), sjungit apelsinsången på öppna förskolan (skoj) och drömt om hus i DNs bostadsbilaga (trist och skoj).
Ikväll fredag: Ett mirakel måste ske - Mose ska sitta helt stilla medan jag klipper hans hår, som har hängt ner i ögonen lite för länge.

torsdag 16 april 2009

Påskpuss

Några kilo påskgodis, påsksol, finfint barndop, nyckelpigor och hästpussar i Småland. Med nya gula galonbyxor finns inga gränser för vad som kan hända.