tisdag 30 november 2010

Älskar den där tiden

Första adventveckan. Så fruktansvärt kall men mysig. Kanske den bästa jultiden egentligen. Julen har liksom bara börjat, det är nytt och man har allt kul framför sig. Förra året såg det ut såhär
Samma ljusstake, samma bord, samma allting nästan. Fast ändå helt olika. På ett år händer en hel massa. Hej igen julen.

måndag 29 november 2010

Onödig kyla

Idag på morgonen trodde jag att jag skulle dö av kylan. Och jag tänkte på allvar att nu flyttar vi utomlands. Klockan var 04.15, bilen helt igenisad, himlen mörk, händerna spruckna och hela jag väldigt trött.
Vad ska vi ha den till den där kylan? Snön är vacker, men hallå, minus 16 är helt onödigt. Nu har jag pratat klart om vädret. I eftermiddag har vi lekt att toan är en hiss. Det ni!

söndag 28 november 2010

Sista delen

Äntligen har sista delen i hunger games-triologin kommit ut. Och nu skrivs filmmanus. Det blir häftigt det. God natt.

torsdag 25 november 2010

Stiliga stolar

Jag älskar våra nya stolar. Från mormor och morfar. Ska visa mormor på bild sen när vi ses. Kram


Har han blivit bortskämd?

Hämtning på dagis. Så fort Mose får syn på mig:
Mose: Hej mamma, har du en present med dig till mig?
Jag: Nej
Mose: Varfördå?

tisdag 23 november 2010

Jag är ofantligt kompetent

Förut, när jag sökte en massa olika jobb, lade jag upp mitt cv på olika jobbsajter. Ibland får jag mail från de där sajterna angående jobb som matchar mig och mitt cv. Idag fick jag det här mailet. Verkar passa mig utmärkt!

måndag 22 november 2010

Typisk måndag

Det snöar
Katterna bråkar med varandra
Och jag äter kardemummakaka bakad i form från koffert
Inte så mycket mer än så just nu

onsdag 17 november 2010

Hej Gud

tisdag 16 november 2010

Farsdag

I söndags var det ju som alla vet farsdag. Mose firade sin pappa med frukost på sängen. Nybakta scones, juice och kaffe. Han kan han.

måndag 15 november 2010

7-årsdagen!

Japp. Idag firar vi 7-årig bröllopsdag. Grattis till oss. Fast vi firade på Le Rouge i Gamla stan förra helgen. Ett finfint ställe vill jag lova. Näst sista bilden tog vi själva. Ställde kameran på en bil och jag var lite rädd att bilägaren skulle komma. Kanske är därför som jag ser helt galen ut. Och sista bilden tog vi ju också själva. Hurdå? Ja, det kan man undra...





7-årsdagen!

Maten. Mmmmmmm.




fredag 12 november 2010

Pannkaksmiddag idag igen

Jag: Vill du ha quornfärssås eller pannkakor till middag?
Mose: Pannkakor.

En ganska ofta återkommande konversation. Och typ alltid blir det som han vill. Nä, jag har aldrig sagt att jag är ett bra föräldraföredöme.
Men pannkakorna och sylten är iallafall tillverkade här hemma. Alltid något. Tur att dagis serverar schysst näringsriktig mat!

torsdag 11 november 2010

De där drömmarna...

...ska jag försöka göra något vettigt av. Tänker jag idag.

onsdag 10 november 2010

Sjörövarfabbe

Med ögonlapp, sjörövarörhänge och svärd (ett måttband). Sen ut på de sju haven.

Ljusbollar

En orange ljusbollsgirlang kan aldrig vara fel. Köpt på Au Maison mittemot stora Filadelfia inne i stan. Stockholm alltså. För väldigt lite pengar.

tisdag 9 november 2010

Snöyra

Första snön. Jag är inte riktigt säker på om jag tycker om den, men en snölykta i trädgården är väl aldrig fel.
Mose ville att vi skulle göra en snöbjörn. Kanske borde jag ha antagit utmaningen, men just för tillfället kändes den alldeles för svår. Hur gör man en snöbjörn?

söndag 7 november 2010

Minen

Det är är den såkallade minen. Den har han troligen ärvt från mig. Stackarn.

lördag 6 november 2010

Kanon

I Uppsala blir man skjuten av kanoner om man inte aktar sig. Kolla in hur kan liksom lyfter från marken. På andra bilden: jag, farmor och Lukas kämpar på.


fredag 5 november 2010

Alla gillar fika...

...i Småland. Japp, jag drar alla över en kant, generaliserar. Så när vi fick Smålandsbesök förra helgen bakade jag sånahär. Rulltårtor i muffinsformar med marsipan på. Mose och jag hjälptes åt med rosorna, som faktiskt luktade jordgubb (vet inte om de även smakade jordgubb. jag är egentligen inte överförtjust i marsipan, men fint är det minsann). Bakelserna var nog ganska goda för vi hann inte ens ta en bild på en hel och fin. Inspiration fick jag från en bok som man kan köpa här.

onsdag 3 november 2010

Godnatt

Sista kvällen i stora huset. För den här gången, alltså. Imorgon bär det av norrut igen, till det mycket lilla "huset". Här är det tyst och skönt. När ingen pratar hör man endast sitt eget blod som susar någonstans innanför öronen. Och här är det mörkt på riktigt, så stjärnorna syns som sig bör. Annat är det därhemma i storstaden. Aldrig någonsin fridfull tystnad, aldrig mörkt, sällan särskilt många stjärnor. Men ändå... det är ju hemma och det är mitt och det räcker långt mycket långt.

tisdag 2 november 2010

Sjörövarkompisar

Semestervecka i Böllingetorp. Och en finfin måndag på Råslätt. Tack finaste vänner! Hoppas att vi ses snart igen. Mose "vill vara sjörövare som Mika" när han kommer hem. "Och sen när jag träffar Mika imorgon ska vi vara sjörövare båda två." ("imorgon" är allt som sker i framtiden).