söndag 31 oktober 2010

Train from hell?

Vi åker tåg. Ett galet tåg. Så galet att vi fick små kompensationsbiljetter av personalen. Snart är vi framme. Snart.

fredag 29 oktober 2010

Städmusik

Vi städar inför helgen och lyssnar på det här. Finfin städmusik. På hög volym.

torsdag 28 oktober 2010

Höstlovsspänne

Jag köpte ett mycket trevligt hårspänne på jobbet idag. För att fira höstlovet lite.

onsdag 27 oktober 2010

Parisdrömmen

Tänk er att sitta på kafé i Paris. I en tjusig klänning. De två sista avsnitten i allra bästa tv-serien, när Carrie åker till Paris, är de allra finaste. Det är 4,5 år sedan Fredrik och jag var där, i Paris... Så längesen känns det som.

tisdag 26 oktober 2010

Ganska dumt men sant

Jag är inget bra på att resa utan lilla familjen. När jag "ska passa på att njuta och ha kul" går jag mest runt och saknar och längtar. Efter den där lilla handen, det där flygiga alltid för långa håret, de där fina "mamma, mamma, titta på mig vad jag kan, kolla nu mamma, visst är jag duktig mamma, jag är en stor kille nu mamma". Kanske är det sunt. Eller så är det bara fasligt dumt och onödigt. Men så är det.
Inga mer långa resor utan de där två.

Berlinfynd

Berlin hade finfina secondhandbutiker. Om vi hade haft tid hade jag velat gå runt i de där butikerna en hel dag eller fler. Jag köpte väldigt rosa converse för inga pengar alls, små glasögonbroscher att ha på jackan, trevliga örhängen, en rolig babushka till Mose, som han blev jätteglad för ("å va du är en snäll mamma"), servetter och en svart spetskjol. Och choklad och te till Fredrik. De där sista sakerna syns inte på bild som ni kan se...





måndag 25 oktober 2010

Berlin dag 3

Hemfärdsdag. Tyvärr inte så många bilder. Men en bra dag trots kalla vindar. Vi kollade på Holocaust Memorial (minne tillägnat de mördade europeiska Judarna) och vandrade runt på Berlins gator. På bilden: jag är grå, betongblocken är grå, himlen är grå - kan det bli mer grått?
Vi åt lunch på Marché - fair trade och vegetariskt och hur gott som helst.



lördag 23 oktober 2010

Berlin dag 2

Ett soligt Berlin.
Först: frukost med finfin utsikt, tysk kvarg på mackan och svagt kaffe (vi drack 5 koppar var!).
Sen lite av varje. Men framförallt Berlinmuren. Om man ville fick man testa att hoppa över muren med hjälp av en stor studsmatta. Om jag inte hade varit så rädd för att hamna mitt på muren och slå ihjäl mig hade jag nog testat.





Berlin dag 2 forts

Ännu mer shopping. Ska visa alla mina förtjusande fynd lite senare :) Tänk er en hel affär full med second hand-converse för inga pengar alls! Yay!
Sen: tyska män leker krig för att tjäna en extra slant på Checkpoint Charlie.
Till sist: restaurang med ljus i papperspåse. Där vi blev bjudna på very fun party av han som serverade. Vi är nog ett litet tråkigt och trött gäng Annika och jag, så vi tackade nej, artigt men bestämt.
En fin Berlindag må jag säga.
ps. annika vill inte va med på bild här, därav endast bilder på moi.



fredag 22 oktober 2010

Berlin dag 1

Jo, vi har gjort en hel del idag, Annika och jag. Kollat på sevärdheter och shoppat. Ätit crêpes med camembert och tranbärssylt, kollat på guldJesus, tyckt synd om hästar, druckit kaffe och annat trevligt.




tisdag 19 oktober 2010

Emeli(e)musik

Om Fredrik får en låt ska jag också ha en. Om än lite felstavad.
Snart bär det av till Berlin. Jippiyay! Någon som har varit där och vet var man ska gå, vad man ska göra och var man ska äta?

söndag 17 oktober 2010

Höst i Uppsala

Bästa lördagen i stan norrut. Bland får, ljung och enbär. Tillsammans med finfint folk.









lördag 16 oktober 2010

Han med stil

När Mose bestämmer själv blir det för korta byxor och oranga tofflor. Inomhus. Orange är ju hans favoritfärg. Det är en bra färg som lyser upp. Men tyvärr en sällsynt färg i klädaffärerna.
Idag drar vi till Uppsala. Hejsvejs.
(ps. om man tittar noga kan man se dammet under byrån. kattpäls som trasslat in sig i annat skräp. nice.)


fredag 15 oktober 2010

Om längtan

Folk handlade leksaker som bara den idag. Fredagar är ofta så och det är ju trevligt. Nu är jag hemma och känner riktigt ordentligt att det är fredag. Fast jag tänker lite på orättvisor, att de liksom fördunklar. Igår sa Mose att vår bebis som heter Sigge sover på övervåningen. Han leker och låtsar och hittar på. Det gör jag också ibland.

torsdag 14 oktober 2010

Allévägen 50, Gillberga, Sollentuna

Vad tror ni om det här? Samma gata som nu, bara lite närmre ängarna och skogarna. Med finfina vita golv, stor trädgård och superdupernära dagis. Perfekt. Om man bortser från priset. Lets go and find some extra money. (klicka på länken nedan)

Allévägen 50, Gillberga, Sollentuna:

På kylskåpet...

...har vi finfina konstverk. Just det här är inte till salu. Tillhör mig.

onsdag 13 oktober 2010

Kändisnervositet

Igår handlade Daniel "James Bond" Craig en skrattande katt av mig i koffert-butiken på Arlanda. Hans livvakter stod lite försynt kvar utanför. Jag råkade berätta för Fredrik hur nervös jag blev, så nu får jag stå ut med att bli mobbad ett tag fram över. Haha.

Grattis F!

Igår fyllde Fredrik år, så vi firade såklart. Tillsammans med vänner. Ikväll blir det mer och förhoppningsvis en tårta också. Vi brukar ju ha frukost på sängen vid födelsedagar, men av någon konstig anledning ville han inte att jag skulle ge honom det kl.3.30 före jobbet. Grattis fina du!

söndag 10 oktober 2010

Höstrosor

Rosorna blommar för andra gången i år. Men alldeles för sent. De har inte riktigt fattat vitsen med att blomma under sommaren.


lördag 9 oktober 2010

E-vitaminer

Ibland måste man ljuga lite för sig själv och låtsa att godis är godis och att det inte innehåller några konstigheter alls.

fredag 8 oktober 2010

Story about nätkassen

Vi hade en nätkasse som inte luktade så gott, så jag la den i en påse i väntan på tvätt. Fredrik trodde att påsen innehöll skräp och slängde den. En nätkasse till vagnen är väldans bra, så jag virkade en ny. Gul och fin. Hur enkelt som helst: bara dubbelstolpar fram och tillbaka. Trallala.

torsdag 7 oktober 2010

Bilmusik

Jag åkte och besiktade bilen häromdagen och den gick igenom utan minsta anmärkning. Väldigt trevligt, men väldigt konstigt eftersom vi inte riktigt tar hand om den. Jag kom att tänka på den där röda golfen som jag ägde sommaren 2006. Den som hade hål i golvet och som inte hade någon fungerande fläkt. Den där sommaren var det varmt och alla på jobbet (på lokaltidningen Vetlanda-Posten) sa att de såg på mig att fläkten inte funkade, för mitt hår stod liksom åt alla håll om mornarna (jag vevade ju ner rutorna och körde så 4,5 mil varje morgon). Det jag egentligen skulle komma till var att jag lyssnade på två olika saker under den sommaren. I bilstereon, alltså, som var mycket finare och lyxigare än bilen. Jag lyssnade på ljudböcker och Jenny Lewis. Just Jenny Lewis kom jag att tänka på när jag besiktade bilen häromdagen. Henne borde alla lyssna på.

onsdag 6 oktober 2010

Barnkalastider

Det är tydligen nu de sätter igång. Barnkalasen. De riktiga. Inte sånadär då föräldrakompisar är bjudna utan sånadär då alla dagiskompisarna får fina inbjudningskort i brevlådan. Så nu är det alltså dags att ta tag i barnigrupp-fobin och liksom försöka se det trevliga i när 15 barn springer runt runt runt. Men barnen har ju kul. Och det är ju huvudsaken. Just det.

tisdag 5 oktober 2010

Säkert!

Annika Norlin har skrivit en låt om Fredrik. Eller till Fredrik. Jag vet inte så noga.

lördag 2 oktober 2010

En inte så bra dag

Vissa dagar borde man inte ens kliva ur sängen. Tusen fel har hänt idag. Och till slut ville jag bara sätta mig på trottoarkanten och gråta. Så då gjorde jag det. Stackars mig.

fredag 1 oktober 2010

Skatt

En fin liten knäckebrödslåda som jag fått av mormor. Kanske ska jag hänga upp den på väggen.