onsdag 29 september 2010

Jajustdet...

... glömde säga att jag deactivated (det heter så) mitt facebookkonto idag. För andra gången. Första gången jag gick med kunde jag inte riktigt förstå vad jag skulle ha detdär facebook till, så jag hoppade av. Den här gången blev jag rädd för detdär facebook. Jag vet att jag riskerar att aldrig mer ha kontakt med någon på denna planet och att ALLA kommer att glömma bort mig. För allt socialt liv finns ju numera på detdär facebook. Jag tar den risken. Ni hittar mig i Rotebro eller på Arlanda. Ibland i mobilen och då och då på mailen. Och en hel del här.

Maskmos

Ikväll är jag ledig. Eller jag menar att jag inte jobbar tidigt imorgon bitti, vilket betyder att jag kan vara uppe till sent ikväll! Det ska jag fira med att gå på föräldramöte på dagis. Medan mannen äter middag någonstans inne i huvudstaden.
En annan kväll häromdagen somnade jag kl nitton. Kl tjugo gjorde nyss nämnda man äppelmos med hjälp av högljudd mixer. De förnäma äpplena kommer från Gådeberg. Tack tack! De var visserligen maskätna, men ett gäng kokad och mixad mask har väl ingen dött av?! Eller?

tisdag 28 september 2010

Idag:

migrän och yrsel. Så jag kurerar mig med:

måndag 27 september 2010

Höst i skogen

Svampplockning i Smålandsskogen tillsammans med mormor.
Vi andades frisk och ren luft hela helgen. Det är sånt man kan sakna ibland.



fredag 24 september 2010

D-vitamin

I onsdags hade vi finaste eftermiddagen på ängen framför vårt hus. Iris var också med, som vanligt. Trots fasligt tidiga mornar kände vi oss så pigga. Troligen tack vare härliga solen. Sen, under natten till torsdagen, invaderades samma äng av den årligen återkommande cirkusen. Kanske kommer det bilder på den sen. Jag vet ju i och för sig att jag har visat den förut.




torsdag 23 september 2010

Love these

Skulle kunna ha en megastor sånhär på väggen hemma. Så om ni har lite pengar över får ni gärna köpa ;) Made by Lisa Rinnevuo





tisdag 21 september 2010

Det fina med hösten

Ikväll ska vi äta det här. Med chèvre och yoghurt och nötter. Hösten har definitivt de bästa matmånaderna.

"Mina föttter är sådär tokiga"

ärlikamed att strumporna har hasat ner (enl Mose).

måndag 20 september 2010

Otäckt...

...att så många röstade på sd. Otäckt att de ska vara med och leda landet.

lördag 18 september 2010

När man inte orkar laga mat

Restaurang i Stockholmsförort.

Loppisfat

Jag hittade det här Rörstrandsfatet på loppis häromdagen. För inga pengar alls.

fredag 17 september 2010

Min finaste

Gif Created on Make A Gif

torsdag 16 september 2010

Första bion

En mörk bild, men jag var bara tvungen att dokumentera Moses första biobesök. Med popcorn och fin tjejkompis. Filmen: Lillifee. Där i princip allt var rosa. Det ni!

tisdag 14 september 2010

Godishelgen

Vi har haft en fin helg. Trots förkylning. Täppta näsor dyker alltid upp lagom till ledighet. Men det är ok. Vi har varit på minisemester. Med många vänner. Och på hemvägen köpte vi massor av godis i en såndär stor godisbutik som har öppet alla dagar 8-20 och som har en miljon godissorter. Och jag målade naglarna i en godisfärg som minst sagt livar upp. Den bästa nagellacksfärgen just nu tycker jag.

fredag 10 september 2010

Det där med att städa

Jag har en fin vän som är väldigt duktig på att städa, som liksom alltid har det väldigt fint hemma. Jag har aldrig fattat hur hon lyckas, hur hon gör och alltid känt mig så rörig och en aning kaotisk bredvid henne. Men vet ni vad!? När jag var hemma hos henne nyss sken solen. Och då kunde jag se att alla hennes fönster var skitiga. Då kunde jag slappna av och vara lite mer nöjd med mig själv. Jag kände mig till och med lite lycklig. För till och med de duktigaste har skitiga fönster!

torsdag 9 september 2010

Bakom gardinen

Så här går det när man städar för sällan.

tisdag 7 september 2010

Söndagsmiddag

Tänk vad fint det är när ens gäster kommer hem till en och fixar både eftermiddagsfika och middag! Sötpotatis i ugn, smaskig sås, linsbiffar med jordnötter. Och nybakta kanelbullar och hallongrottor. Tackar, bugar och niger! Tyvärr var det bara bullen som fastnade på bild.

måndag 6 september 2010

Gul pall

Vi cyklade till färgbutiken, Mose och jag. Han fick välja färg och sen målade vi för glatta livet. Av gul blir man glad. Av röda chili blir man stark.



torsdag 2 september 2010

Jobbtider

En av de bästa sakerna med att börja jobba kl fem am är att man hinner med god nudellunch och behövlig shopping före kl tre. Å andra sidan är man ju dödligt trött kl 18 och kryper ner under täcket kl 19. Snark.

onsdag 1 september 2010

Love it

Hörde det här på radio idag. Nice.