tisdag 30 mars 2010

Nöjd förlorare

Sist vi besökte Uppsala planterade vi chilifrön. Några olika varianter.
(I Uppsala bor bland annat han som kan sitt vaniljkrämsrecept helt utantill!!!)
Det som slog mig var att chilisorterna är döpta efter någon form av rasbiologi. De heter följande: Negro, Redskin och Apache.
De specifika Uppsalaborna och jag tävlade om vem som fick upp sina chiliplantor först. Jag förlorade stort, men trots nederlaget kände jag mig väldigt lyckad när det första skottet såg dagens ljus. Nu har jag två Apache, en Redskin, en Negro, men ingen LukasChili.


måndag 29 mars 2010

Tvätt innan solen går upp

Så här kan det se ut på E4an mellan Rotebro och Arlanda. Plus minus sol. Från och med ungefär nu jobbar jag på Arlanda, i finfina butiken Koffert som även går att hitta inne i huvudstaden. Och snart som webbshop. Då kan ni där ute runt om i världen köpa hur många prylar som helst till vem som helst när som helst.
Idag på morgonen gjorde jag en sak som jag aldrig gjort tidigare - jag hängde tvätt kl. 04:00. Dessutom har jag kommit fram till att det är lättare att kliva ur sängen 03:40 än 07:00. Ingen aning om varför. Kroppen kanske inte riktigt fattar vad den håller på med sådär tidigt. Inte vet jag...

torsdag 25 mars 2010

Pushing Daisies

Jag kollar sällan på tv-serier. Har så svårt för att fastna för dem. Men den här! Mmmm... När jag blir rik ska jag köpa alla klänningar som Charlotte har på sig. Sådetså.


tisdag 23 mars 2010

Inga ringar på bordet

Igårkväll, när jag glodde på tv, gjorde jag de här underläggen. Av gamla Elle-tidningar. Det är väldigt lätt. Om du har hundratals tidningar där hemma och också vill återanvända dem kan du kolla hur man gör här. Jag gjorde lite annorlunda, men konceptet är detsamma.

måndag 22 mars 2010

Kakpaket

Det bästa man kan ge bort är hemgjorda saker.
Som sega kolasnittar inslagna i smörpapper.
Jag mäter upp i decilitermått. Mose häller, vispar och blandar.
Mina favoritkakor. Kan äta hur många som helst.
Just det här paketet fick farfar Åke i försenad födelsedagspresent.

En grej i taget

Jag har funderat på om det vore trevligt att lära sig att göra en sak i taget. För just nu kan jag inte, vet inte hur man gör, blir galet stressad av att inte göra flera saker samtidigt.
Måndag förmiddag:
bokföra
dricka kaffe
surfa
läsa mail
lyssna på radio
läsa tidningen
Samtidigt.
Tänk vilken ro mitt sinne skulle få om jag gjorde en sak i taget och liksom lät den saken få ta den tid den behöver. Ja, det skulle kännas bra.
För övrigt bokför jag för hand. I en orange kassabok. Old school eller gammaldags eller vad man nu vill kalla det...

lördag 20 mars 2010

3-årslördag på Folktandvården

Första tandläkarbesöket. Med ballonger och en hel påse med massor av skoj. Till och med en låtsastatuering. Förr fick man ju på sin höjd ett bokmärke. En sån påse fick Mose trots att han vägrade att gapa.
För övrigt en lördag med mycket sol och ännu mer smältsnö i trädgården.



torsdag 18 mars 2010

Vårkrokus

Mose och jag tog hand om sötaste Fabian i måndags.
Som tack fick vi finaste krokusen. Och idag har den börjat slå ut.
Jippi!
Men jag orkar inte skriva mer.
För nu är jag trött.
Och ska definitivt sova.
Njut av min krokus.

tisdag 16 mars 2010

Äkta kvällsfika

Mamma har varit här. Och jag har bakat vaniljbullar. Med egengjord vaniljkräm i.
Kruxet när man börjar göra eget är att man aldrig mer kommer att gilla halvfabrikat eller mat i pulverform. Men egentligen är det väl ganska bra. För ingen vill väl äta konstgjord mat när det finns riktig. Om man bortser från smågodis, som jag alltid kommer att tycka om. Smågodis måste nog vara världens mest konstgjorda ätbara sak.
Men iallafall: hurra för vaniljkräm med vaniljstång!
Var sin bulle ska F och jag äta ikväll. När han har simmat klart.


onsdag 10 mars 2010

Fjärilsmorgon

Idag:
surdegsbröd med tranbär
kolasnittar med massor av ingefära
skurade golv
solsken i lekparken tillsammans med vänner
pannkakor med sylt på ett minst sagt rörigt köksbord
mammabesök sent på kvällen

Och:
om man har svårt att somna om kvällarna kan man lyssna på musik.
Låg volym, naturligtvis.
Till exempel den här med Hope Sandoval (från Mazzy Star):

tisdag 9 mars 2010

Minst i familjen

Vi bjöd vår fina granne på middag häromdagen. Hon hade med sig en liten piprensargubbe till Mose. Gubben har redan fått vara med om en hel del. Han har bland annat åkt porsche och lekt med sköldpaddan. Fina grannar ska man vara rädd om.



Där ser man

En rolig nyhet: nu kan man se trädgården genom fönsterrutan! Här hemma finns det ungefär två katter och ett barn som skitar ner fönsterrutorna. Näsavtryck här och där, några kattnosar, ett antal händer och ännu fler tassar. Jag kom fram till att det vore trevligt att se ut genom vardagsrumsfönstret nu när den minst sagt efterlängtade våren närmar sig. Så jag tog mig i kragen. Och tog tag i fönsterputsarprylarna. Jag hade glömt hur fantastiskt trevligt det är att ha ett genomskinligt fönster. Trallalla.
Dessutom virkar jag rosa rosa rosa prylar. Till små barn får vi hoppas. Garnet köptes på rea och är ett "Helårsgarn for sport og fritid". Tänk så praktiskt!


söndag 7 mars 2010

Underlandet

När jag hörde att Tim Burton skulle göra Alice i Underlandet tänkte jag att när den kommer på bio är det nästan vår och det kändes som en evighet till den dagen. Men hjälp vad tiden liksom rusar fram. För igår såg vi den. Alice in Wonderland i 3D. Och det betyder ju att det nästan är vår. Kan ni tänka er! Våren är nära. Och filmen var fantastisk! Hurra!

fredag 5 mars 2010

Skorpsmulor

Vi skulle ha hälsat på kompisar söder om stan idag, men besöket blev inställt. Så vi roar oss själva , Mose och jag. Lunchen blev lite knaper, så vi fikar hur många skorpor som helst istället. Vi äter och äter tills burken är tom. Och ansiktet fullt av skorpsmulor. Heja fredagar!

Gif Created on Make A Gif


torsdag 4 mars 2010

Garn

Jag garnfrossar. Och funderar på hur jag på bästa sätt kan förvara alla garner så att de inte trasslar ihop sig.
Och jag lyssnar på radion där de pratar om fika.
Och jag tänker att fika det kan man inte göra för mycket eller för ofta.
Och jag inser att torsdagar är trevliga. Liksom dagen före sköna fredagen. Det är ju nu man har hela ledigheten framför sig.
Någon som känner sig manad att trassla upp trassliga garnnystan? Välkommen. Så bjuder jag på fika.

onsdag 3 mars 2010

Det jag inte har vill jag ha

Vi skickade ett paket med kort till en ny bebispojke.
Grattis grattis. Tänk vilken lycka att få en liten bebispojke.
Vill ha vill ha. Suck. Min pojke är ju ingen bebis längre, men alltid alltid min baby love.
Mose valde en bild från sin Nalle Puh-bok, vi kopierade den och klistrade upp den på ett tjockare papper.
Och skickade iväg till en annan stad.

tisdag 2 mars 2010

Trästad

Igårkväll halkade jag runt inne i stan medan Fredrik och Mose byggde en klossvärld här hemma. Jag kan tänka mig att de små trähusen är från tidigt 70-tal. Rejäla och hållbara prylar.
Jag har kommit på en dålig sak med att våren är på väg: katterna tappar ungefär all sin päls. Vi har helt galet mycket katthår överallt. Sängöverkastet ser ut som ett stort platt pälsdjur.


måndag 1 mars 2010

Pärla dina galgar

Kemtvättsgalgar är ju sådär kul. Så jag köpte billiga plastpärlor, tog isär galgarna, trädde på pärlorna och simsalabim blev ståltrådsgalgarna hur fina som helst.