måndag 28 december 2009

Rädda Nalle...

Julen blev ju inte som vi hade tänkt. Och Nalle försvann i pulkabacken bakom radhusen. Det blev mörkt och vi letade ganska länge. Sen, dagen efter, kom han tillbaka. Någon hade satt honom i ett träd. Han var så kall och isig och blöt. Men nu, efter en tvättmaskinsomgång, mår han riktigt bra. Och nästa jul blir nog bättre.


torsdag 17 december 2009

Finaste tomten

Dagis Luciafirande var så fint och mysigt och alla barnen sjöng för full hals. Naturligtvis var det svinkallt, eftersom vi var utomhus, men utedagis är utedagis och då kan man ju inte vara inne bara för att föräldrarna fryser. Klicka på bilden med alla barnen så ser ni min älsklingstomte lite bättre.


onsdag 16 december 2009

Det var på tiden

Äntligen har vintern kommit. Med drivor av snö, bister vind och små små snöflingor som svider i ansiktet. Nu har vi kul. Vi slutar aldrig att åka pulka. Jippi.


fredag 11 december 2009

Stolthet och fördom

När jag vill fly en smula från verkligheten, drömma mig bort till en svunnen tid full av sidenband och fina klänningar eller bara känner för att se en bra film. Ungefär så var det igårkväll:

torsdag 10 december 2009

Tofflor

Jag blev galen på toffelmönstret, så jag hittade på ett eget. Och det blev en ulltoffel till slut. Med orange kant. Nu ska jag göra en till. Om jag kommer ihåg hur jag gjorde... En enda toffel är ju inte mycket att ha.

onsdag 9 december 2009

Nästan snaggad

Han klippte sig idag, min lilla pojke. Jag sa med bestämd röst till frisören att nu klipper du bara lite, för jag gillar hans långa hår. Men ack så lite frisören lyssnade på det örat, för håret föll ner på golvet och hokus pokus filliokus så blev lillpojken väldigt korthårig. Men hår växer ju, som alla vet och tur är väl det.

Oemotståndligt

Vi bakade en hel massa julgodis i helgen. I Uppsala. Så nu är kylen och frysen fullproppade med diverse godsaker. Jag springer fram och tillbaka till de där godisburkarna mest hela tiden. Den som spar hon har är inte min devis. Vad sägs om en chokladkola klädd i rött?! Mmmmmm...

måndag 7 december 2009

Jultåget

Och på tal om ingenting ska jag klippa mig i övermorgon. Med lite mod klipper jag mig som the mo. Det vore festligt.

Fula fina granen

Självklart måste kitschgranen få vara med i år igen.
Tänk den dagen då vi har ett rum stort nog för en riktig gran. Den dagen ska vi fira med pompa och ståt, det vill jag lova.

söndag 6 december 2009

Nu borde det vara min tur...

I och med att jag firar hundraårsjubileum (har inte köpt kläder till mig själv på ungefär 100 år) tänker jag vara med i UnderbaraClaras fantastiska tävling, där man kan vinna kläder från kii för 3000 spänn. Jag har precis valt ut en av jordens finaste små bakelseklänningar, så nu tänker jag sitta här och hålla mina vinnartummar...
Så här fin är Clara i kii-kläder (klicka här och kolla in tävlingen):

lördag 5 december 2009

Kvällsläsning

Nu: några sidor tonårs-sci-fi på engelska.



Och sen sova.

fredag 4 december 2009

Gratis böcker

Vi åkte till biblan idag på förmiddagen och lånade ett gäng böcker. Efter pastalunch i nya pråliga Sollentuna C åkte vi hem, tände ljus och läste. Bibliotek är en underskattad plats - tänk att bara gå runt och välja böcker, musik och filmer helt gratis. Fantastiskt!

torsdag 3 december 2009

Torsdagsmusik

Ikväll lyssnar jag på Dried out eyes och äter ostbågar medan F är på julbord i gamla stan. Jag undrar om han äter gris?

onsdag 2 december 2009

Ätbara tegelpannor

Ikväll har vi sockrat ihop ett pepparkakshus. Med miljoner nonstop-karameller och tusen kilo kristyr. Den där kristyren ville inte riktigt samma sak som vi, men det blev ganska ok ändå. Nu ska vi bara hitta en liten passande lampa att ha inuti huset, så att det ser ut som om någon bor där inne. Mose säger att en nyckelpiga har flyttat in, men jag är inte så säker. Vi får väl se vad som händer...