onsdag 30 september 2009

Miljoner prickar

Min minst sagt prickiga klänning från Bon Vintage kom idag. En klänning att bli glad av, helt enkelt. Men bara en av två här hemma tycker om gamla saker. Så sorgligt.
Saker vi tycker olika om:
frisyrer
kläder
prylar
inredning
tatueringar
och allt annat
Saker vi tycker om:
varandra
Mose


tisdag 29 september 2009

Fina eftermiddagar

Vi fikar, Mose och jag, när vi kommer hem från dagis. Varje dag fikar vi. Ofta smoothie. Ofta mariekex, som vi staplar till höga torn. Och vi bakar bröd, nuförtiden surdegsbröd som blir fantastiskt gott (recept från paindemartin). När degen far runt i maskinen speglar vi oss i den glansiga bunken. Våra ansikten blir så långa och smala och lustiga. Och då skrattar vi som galningar. Det är bra eftermiddagar ska ni veta. Puss min baby love.


måndag 28 september 2009

Vildäpplen

Mose, Fredrik och jag plockade äpplen nere vid gula orienteringshuset. Ljusgula, fina och inte en enda äppelmask i sikte. En hel korg plockade vi, som mödosamt bars hem. Sen skalade vi, kärnade ur, delade och vips hade vi gjort en hel massa god äppelmos.





lördag 26 september 2009

Lyxigt pålägg.

Plocka massor av nypon i taggiga buskar
Plus
Rensa i evigheters evighet
Är lika med två och endast två burkar nyponmarmelad.
Men med hjälp av Lukas och Fabian gick det riktigt bra, trots en släng av migrän.

Sidenbandsbakelse

En rosettkaka
vill jag baka.
Vintageportalen kan man vinna kakformar.

torsdag 24 september 2009

Gardening

Det regnade idag. Ganska länge. Men kanske är det bra att vattna blommor och gräs ändå. För man vet ju aldrig om solen skulle få för sig att stanna kvar en längre stund.
Och förresten blommar rosorna för fullt.


Två korta bakben.

Jo, byrån blev riktigt fin. Och en liten pojke är väldigt stolt över att det är han som har målat den. Igår sågade jag av bakbenen på den (så makabert!), så nu passar den perfekt på den lilla avsatsen i sovrummet. Och äntligen äntligen fick de små porslinshästarna någonstans att stå.



onsdag 23 september 2009

Dieten.

Sånt här äter vi på tisdagskvällarna. Glass med mycket strössel alternativt smörstekt banan med glass och en hel del sirap. För att hålla oss i form.

tisdag 22 september 2009

Gå i kloster.

Här är munken som jag virkade till Fredrik (även den från Mia Bengtssons bok Virka amigurumi). Nu sitter Munken på Ericsson. Mest hela tiden. Kanske vaktar han Fredriks dator om nätterna? Och håller den fina musmattan sällskap. Ja, så är det nog.


måndag 21 september 2009

Upp till himlen

I lördagssolen åkte vi med vänner till Kaknästornet. Och såg ända hem. Sen kutade vi runt på Gärdet, åkte linbana och såntdär annat som är skoj.
Och på kvällen målade vi igen, Mose och jag. En nyinköpt byrå som vi hittade på Erikshjälpen. Kan man förstå att någon hade målat den mintgrön? Nej, det är obegripligt. Nu är den vit och fin.




lördag 19 september 2009

Fredagsfix

En cykeltur.
En tupplur.
Och en virkad skål, som jag stärkte med florsocker och vatten. Nu står den stadigt. Mönstret är påhittat.



torsdag 17 september 2009

Svininfluensan den uttjatade

Glömde ju tillägga att F fick svininfluensan igår. Men så sov han hela natten och idag på morgonen var den borta. Värre än så blev det inte. Och jag är frisk som en nötkärna (nåja, kanske lite uttråkad, men annars ok). Så kanske var det inte svininfluensan när allt kommer omkring.
Eller så blev han helad så där hux flux.
Tänka sig så bra.

Blommande vardag

En liten, och kanske ganska obetydlig, sorg över att Coop här i Rotebro håller på att stänga igen sin bygg- och trädgårdsavdelning. Det har ju varit så himla bra att bara åka dit när man glömt köpa en skruv. Men vi cyklade dit och fick tag på billiga växter. Som planterades med hjälp av tjocka handskar.
Sen: jag hjälpte en kompis med flyttlådor. Och när jag kom hem fick jag rosor av Fredrik. I och för sig köpta av en dörrknackande fotbollsspelare som gjorde allt för att stödja sitt lag. Men ändå... så fint att få rosor en helt vanlig onsdagskväll.



onsdag 16 september 2009

Stenkastartävling

Igår: Efter dagis. Då sken solen och ingen av oss kände för att vara hemma. Så vi, Mose och jag, åkte bort till vackra Edsviken. Vi fikade baguette med mozarella, tomat och gurka, vi promenerade ner till vattnet och vi KASTADE STEN! Så fruktansvärt kul när man är drygt 2 år. Jag kastade också ett par stenar och förundrades över att jag aldrig lär mig hur man kastar långt. Sen stod vi på båtbryggan och kollade på tonåringarna som badade(!). "Mose osså bada". Tänk att vara 15 år och inte tycka att vattnet är kallt i mitten av september!



tisdag 15 september 2009

"Åka tatto me moffa"

En skön långhelg i Böllingetorp. Vi hälsade på gamlamormor, lekte med Ester, firade Hanse, slängde in ved, plockade kantareller, körde grävskopa och lite såntdär. Mose fick gosiga ullstrumpor av gamlafarmor. Igårkväll stekte vi svampen i smör. Och åt upp alltihop. Den som spar han har är inget för oss.



onsdag 9 september 2009

Abstinens

Jag testar hur kaffeberoende jag är. Egentligen bara för att jag tror att jag dricker lite för mycket. Igår hann klockan bli 14 innan jag fick huvudvärk. Idag gick det sämre. Kaffebryggaren sattes på redan kl 10. Men tänka sig - huvudvärken försvann efter en halv kopp.
Bilderna: Mose och jag fikar i höstsommar-solen, som faktiskt är riktigt varm. Iris passar på att lägga sig i Moses vagn. Inte så populärt. "Isis over i Moses vagn. Bort me dig Isis. Flytta dig!"



tisdag 8 september 2009

Spice it up

F säger jämt att han inte är händig. Men kolla in tavelhyllorna som blev kryddhyllor och som numera är uppsatta över spisen. Så praktiskt. Så billigt. Så snyggt.

torsdag 3 september 2009

Höstmånad

Två kompisar i lekparken precis före ösregnet. Bra kompisar är väldigt bra att ha.
Och sen: inhandla nya solglasögon till mig själv och en djurig tröja till Mose som han absolut ville ha förra gången vi var och handlade. Men då fanns den inte i hans storlek. Men hipp hurra för idag hittade jag en som passar perfekt.