fredag 28 augusti 2009

Målarfärg på golvet?

Idag: inget dagis. Idag: målar Mose och jag tv-bänken. Jag rollar, han målar med pensel och det blir nog så himla bra. Tror jag. Hoppas jag. Bättre än innan borde det bli. Sen: man blir trött av att hålla penseln högt, så då kan man somna på golvet. Som Mose precis gjorde. Han hämtade Nalle, Kudde och en filt och somnade. Bums.


tisdag 25 augusti 2009

Lallo i skogen

Mose och Lallo (som Mose har döpt den lustiga gubben till) och de andra dagisbarnen går till skogen idag. De är ju alltid utomhus, men några gånger i veckan traskar de på led iväg till skogen med matsäck i de små ryggsäckarna. Jag är avis. Jag vill också ha picknick i en skogsglänta. Jag kollar på min mina rosor istället, som bestämt sig för att göra en höst-come back innan vintern kommer. Och jag dricker kaffe. Och jag jobbar. Och idag ska jag baka till liten fikabjudning. Det var det det.
(Lallo är virkad efter mönster i Mia Bengtssons bok Virka amigurumi)


fredag 21 augusti 2009

Med nalle och ryggsäck på äventyr

Vi drog till bondgården igår efter dagis. Kollade på djuren, klättrade bland stenar och smakade rönnbär. Och delade på en kanelbulle medan vi kollade på traktorn.




onsdag 19 augusti 2009

Friends

Mose är på dagis med nya kompisarna. Det är nytt, det är spännande och idag ska han sova där för första gången. "Ova dadis". Och så ska han äta potatis och köttfärslimpa. Tur för honom - för sån mat får han aldrig hemma.
Nedan: Två sköldpaddekompisar. Mose döpte den gröna till Lilli innan den blev en bra liten present till en kompis.
(mönstret till sköldpaddorna hittade jag i Mia Bengtssons fina bok "Virka amigurumi, söta små glädjespridare")

måndag 17 augusti 2009

En lurig sommarsol...

...för sommaren var ju inte alls slut. Helg i Motala vid stora Vättern. En ny sida av Vättern, för mig iallafall. Vi badade (några av oss), åt glass, klippte gräs och sånt där annat somrigt. Och så kollade vi ju på båtarna på Göta Kanal, som tog sig igenom en fasligt lång och hög sluss.





onsdag 12 augusti 2009

Sista sommardagarna?

En liten igelkott bor i vår trädgård. Han/hon har gjort ett litet bo i gräset. Och Mose har ju börjat dagis. Idag, efter tredje inskolningsdagen, fick vi för oss att promenera till skogen, fika på en stubbe och leta efter kvarblivna blåbär och kanske en och annan kantarell. Men vi hann bara några hundra meter innan Mose somnade. Man blir fasligt trött av dagis.





fredag 7 augusti 2009

Med nalle och kudde på stranden

Vi kan inte sluta bada. När vi vaknar skiner solen och då kan vi inte göra annat än att åka till stranden. Vi har hittat en strand full av småungar som kissar här och där och föräldrar som skriker åt sina olydiga ungar och där man måste leta efter en liten ledig plätt att lägga sin kaffefläckiga filt på. Men ändå, trots allt detta, har stranden blivit vår favvostrand. Edsviken - here we come.

tisdag 4 augusti 2009

Rent mjöl på pälsen

Vi gillar ju att fika och vi älskar ju kanelbullar. Så ibland bakar vi och inte helt sällan hamnar katterna mitt i smeten, eller mitt i mjöldammet för att vara lite mer exakt. Bullarna är typ redan slut, så vi måste baka nya när som helst. Så fort solen över badstranden täcks av moln ska vi baka nya, då kan ni komma och smaka.