tisdag 17 mars 2009

Tacka vet jag öronmuffar!

Bilderna:
Årets första, men absolut inte sista cykeltur.
Årets första, men absolut sista påskpynt (åtminstone hemma hos oss).
Vi pumpade cykeldäcken som galningar, Mose och jag. Först jag, sen han. Och tog oss ända bort till Coop. Genom solsken och genom blåst. Mose har blivit större sen i höstas, så hjälmen var för liten för mössa, hår och huvud. Det ordnade vi med ludna öronmuffar istället för mössa :)
Sen, när vi kom hem, fixade vi påskpynt. Skitsnygg vas, mindre snygga fjädrar, men helheten blev ganska lyckad. Påskpyssla hör väl till, antar jag.
Strax: Dr. House.


fredag 6 mars 2009

Skinande rent

Bilden: Mose diskar medan jag bakar bröd. Vi är oerhört husliga, han och jag. Just nu sover han och jag läser om ryamattans återkomst. Jag skulle gärna vilja ha en orange och grön ryamatta, om det inte vore för all kattpäls och alla kexsmulor som far runt i vårt hem. Jag har testat snygga trasmattor, men smulorna och pälshåren letade sig in mellan de vävda trasorna. Så det får helt enkelt vara kalt här hemma några år framöver. I eftermiddag ska vi nog diska lite till och handla - ni vet, såna där sysslor som man gör i vardagen. Heja vardagen!

onsdag 4 mars 2009

Snön smälter

Regn idag, så vi håller oss inomhus. Iris, Ninja, Mose och jag. Finns absolut ingen anledning att gå ut och blöta ner sig. Om en stund ska vi baka chokladbollar, som de heter nuförtiden. Och ikväll ska vi bjuda grannarna på dessa läckerheter.
Nu virkar jag en katt, men än så länge är den inte redo för att fotas. Kanske om några dagar. Det vore skräck att fota en kattkropp och ett katthuvud som inte sitter ihop.
Förra veckan, före regnets tid, åkte vi pulka i Flottsbro tillsammans med kusinerna. Vi grillade och jag spillde ketchup på jackan.
Kattbilden föreställer Iris. Hon är mer vänligt inställd till att fotograferas än den andra katten. Men kanske ska jag lyckas ta en bild när Ninja har fångat en råtta :) En härlig syn.