onsdag 7 november 2007

Bebissnor ock kattkräk



Lillprinsen sover i sin vagn, som börjar bli lite trång (se bild till vänster). Stackars liten är förkyld, snorig och rosslig. Men ändå så glad och nöjd och tapper. Han har börjat äta lite vuxenmat. Banan smakar konstigt, men gröt och potatis är smaskens (potatiskladd på bilden längst upp).
Annars är allt ungefär som vanligt. Väggarnas tavlor är fortfarande inte upphängda, mattorna inte utrullade, böckerna inte upplockade och förrådet saknar dörr. Kontrollfreaket inom mig vrider sig av obehag, men jag försöker intala mig själv att ingen har väl dött av lite oordning. När fem trängs i en tvåa (nåja, en tvåa och halva, men den där lilla halvan är inte alls inredd ännu) blir det oordning. Fem inklusive de två jobbiga pälsbollarna. Iris kräks då och då. I dag på morgonen hittade jag en hög på sovrumsgolvet och en lite mindre hög i hallen. Jag gav hushållspapper till Fredrik. Något ska man väl slippa för att man tar hand om en snorig och hungrig lillprins klockan tre på natten. Är någon där ute sugen på att adoptera kräkkatten? Varsågoda i så fall.
I dag ska vi nog inte göra så mycket. Ta en promenad till apoteket, tror jag. Mose behöver näsdroppar. Kanske kanske ska jag dammsuga. Dammsuga ligger tvåa på min lista av tråkigaste hushållssysslorna. Stryka ligger etta, men det gör jag aldrig, så då kanske dammsuga ändå hamnar på plats ett. Hu va trist.